SÁNDOR MEGDERMESZTVE

Sándor! Írnom kell neked ismét. Két dolog miatt.

Kissé önző lesz az első ok. Felbőszítettek. Szeretném, ha tudnál róla, hisz így még jobban érzékelheted, hogy százkilencven évvel születésed és százhatvanöt évvel a forradalom után mi honol a hazában. Egy dicsőségre, elismerésre vágyó nagyon fiatal ember a neked írt leveleimet kicsavarta és úgy jelentette meg, mint sajátját. Ötletet s gondolatokat lopott. Mert ugye milyen ember lop? Aki valamiben hiányt szenved, és végső kétségbeesésében megszegi az ősi tiltást. És aki gondolat lopásra vetemedik? Rosszabb, mint a kenyér lopó. Hisz, aki kenyeret csen, az életéért teszi, de aki gondolatot lop az önálló gondolkodásra képtelen szolga csupán. Elvtelen szolga.

Nem ezért küzdöttél! Dermesztő ugye?

A második, ami viszont fontosabb! Tegnap elmaradt az ünnep, azaz inkább zárt helyre szorult. A haza kegyetlen hóviharral küzdött. Emberek ezreit kellett menteni. Most kapaszkodj Sándor! A nagy felfordulásban osztrák hókotró munkagépek keltek át a határon, hogy segítsenek az utakon. Igen! Igen, a forradalom százhatvanötödik évfordulóján ez történt.

De jó hír az, hogy a magyar, ha ügyetlenkedve is, de végül képes volt összefogni. A rossz meg, hogy elvtelen szolgák még mindig teremnek.

Köszönöm, hogy meghallgattál!

Nagy szeretettel és hálával

Tallián Hedvig, a kárpitos lánya

Budapest, 2013. március 15. után egy nappal